Nyheter

 • Foto från förr

  Några foton från ett årsmöte, okänt årtal

 • Livet på farfars tid

  Nytt innehåll

 • Digitalisering av JönsJonsgården och dess arkiv

  Digitalisering av Jöns Jons gårdens inventarier och dess arkiv är nu påbörjad. Arbetet att uppdatera bilder och information är precis påbörjat men kommer till slut säkert bestå av över 3000 poster och säkert över 5000 bilder.

  Gå gärna in och titta på https://jonsjonsgarden.se/Invent.php

  Vi tar gärna in er hjälp med att uppdatera texter och annan data till de olika föremålen. (Arbete kan du gör hemma framför datorn med egen inloggning) Som inloggad användare så får du även tillgång till mer information om föremålen, (användare skapas i länken ovan.)

 • Besök från Danmark

  I strålande solsken fick gården den 15 april besök av en grupp arkitekturintresserade från Danmark. Först berättade Rose-Marie om gården och dess historia, därefter upptäckte besökarna gården på egen hand. Det hela var mycket uppskattat och lyckat.

  Arkitektonisk rejse til Skåne: (https://historiskerejser.dk/package/arkitektonisk-rejse-til-skaane-herregaarde-snaphaner-og-bondegaarde/)

 • Taken lagade

  Nu har taktäckare Janis äntligen lagat de hål som uppstått till följd av något slags skadedjur. Taken ska nu vara täta igen. Senare i år är planerat att titta till ryggningen som behöver underhållas.